altviool Florian Peelman

altviool Florian Peelman

Florian Peelman treedt op als solist op 25 april, 2 mei en 3 mei 2015 in het Dubbelconcerto e-moll op.88 van Max Bruch.

Florian Peelman werd in Australië geboren in een muzikale familie waar hij al op jonge leeftijd werd ondergedompeld in muziek, kamermuziek, gamelan en directie.

Hij studeerde al in Finland, Groot-Brittannië en België. Momenteel verblijft en studeert hij in Berlijn.

Tijdens zijn studies in België maakte hij deel uit van het strijkkwartet Arsis4, studeerde hij in de Muziekkapel Koningin Elisabeth en voerde kamermuziek uit met onder meer Marie Hallynck, Ronald Brautigam, Jan Michiels, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Janine Jansen.

Hij is doorheen Europa actief als kamermuzikant, nam deel aan de Seiji Ozawa International Academy Switzerland en wordt regelmatig uitgenodigd voor de International Musicians Seminar’s Open Chamber Music in Prussia Cove (Groot- Brittannië).

Hij deed orkestervaring op bij onder meer het Gustav Mahler Youth Orchestra en het Verbier Festival Orchestra. Hij was twee jaar aanvoerder in het Brussels Chamber Orchestra.  Momenteel is hij freelancer bij de Berlin Philharmonic en is hij Principle Viola in het Gürzenich Orchester Köln.

Hoogtepunten van dit jaar zijn uitvoeringen van Kancheli’s Viola Concerto, een tournee in China met Mozarts Sinfonia Concertante voor viool en altviool en het uitbrengen van een CD met het Kamerensemble ‘Het Collectief’.

Florian is bovendien ook gepassioneerd door hedendaagse muziek, barokmuziek, fotografie en cinematografie.

Florian Peelman vertolkte de solopartij in ‘Mourned by the wind’ (Giya Kancheli) in onze concerten in april en mei 2014.

Top