cello Pablo de Naveran

Pablo werd in december 2013 door Artis Dulcedo begeleid in het Concerto voor cello en orkest opus 104 van Antonin Dvorak. In december 2017 verwelkomen we hem opnieuw met het Cello Concerto in A Minor, op. 129 van Robert Schumann.

Door zijn uitmuntende muzikale vakmanschap, heeft Pablo de Naverán publiek en critici overtuigd sinds zeer jonge leeftijd.

Opleiding

Op 11-jarige leeftijd startte hij zijn cellostudies bij Mihai Besedovschi.  Op 17-jarige leeftijd werd hij geselecteerd in de prestigieuze ‘International Menuhin Music Academy’ in Gstaad, Zwitserland waar hij studeerde bij Lord Yehudi Menuhin, Alberto Lysy and Radu Aldulescu.  Later vervoegde hij de klas van Philippe Muller in het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique’ in Parijs, waar hij met grootste onderscheiding zijn academische graad behaalde.

Prijzen

Hij werd bekroond met meerdere prijzen in nationale en internationale competities, zoals de ‘International Cello Competition Gaspar Cassadó’, de ‘National Spanish Chamber Music Competition for Young Musicians’,’First Prize at the Conservatoire National de Paris’ en de ‘Interpretation Award at the College of Spain in Paris’.

De wereld rond

Sindsdien speelde Pablo de Naverán in recitals en als solist in ondermeer Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Oostenrijk, Italië, Portugal, Spanje, Argentinië, Oekraïne en Japan.

Hij voerde concertos uit van Elgar, Haydn, Tchaikovsky, Boccherini, Vivaldi en anderen met prestigieuze orkesten, ondermeer het Camerata Lysy-Gstaad,  Bilbao Symphony Orchestra, l’Orchestre International de la Cité in Parijs het Camerata Menuhin.

Op 27-jarige leeftijd werd hij aangesteld als ‘Professor of Cello and Chamber Music’ aan de International Menuhin Academy in Zwitserland en als solo cellist van het Camerata Lysy. Hij is momenteel Professor at the High Conservatory of Music of Extremadura, Spanje en Visiting Professor aan de Menuhin Academy in Zwitserland. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven in Zwitserland, Spanje, Servië, Frankrijk, Argentinië en Portugal.

Zijn eclectische discografie werd met enthousiasme onthaald door pers en publiek.

Zijn instrument

Hij speelt op een Carlo Antonio Testore cello van 1723.

Top