piano Bart Meynckens

piano Bart Meynckens

De Belgische pianist Bart Meynckens studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel alwaar hij de Hogere Diploma’s voor Piano en Kamermuziek behaalde en de Eerste Prijzen voor Harmonie en Praktische Harmonie. Later keerde hij er nog terug om het diploma van Leraar en Master of Arts in de Muziek te behalen.

Hij werd laureaat van verschillende jeugdwedstrijden zoals de Bachwedstrijd, de Güntherwedstrijd, Cantabile, Jeunes Solistes, Axion Classics en de  Stéphane de Jonghe-wedstrijd.

Bart treedt veelvuldig op in solorecitals, als solist met orkest, in kamermuziekverband en als begeleider van zangers en dansers.

Hij werkte samen met dirigenten als Philippe Herreweghe, Sigiswald Kuijken, Jos van Immerseel, Rudolf Werthen, Robert Groslot, Frieder Bernius, Robert Sund en met de pianist Piet Kuijken, de violist Mikhaïl Bezverkhni, de celliste Ann Van Hecke, de sopraan Sophie Karthäuser , de actrice-zangeres Enikö Szilagyi en de fluitiste Annelies Langenaekens.

Als repetitor-coach werkte hij onder meer voor de Operastudio Vlaanderen, de Munt, het VRT-Koor, de Filharmonie Antwerpen en het Collegium Vocale Gent.

Tegelijkertijd is Bart van kindsbeen af zelf actief als zanger. Hij zong in het Kinderkoor van de Vlaamse Opera en later onder meer bij het Collegium Vocale Gent, het World Youth Choir, World Voices en het ensemble Graindelavoix.

Als componist-improvisator maakte hij onlangs, samen met celliste Ann Van Hecke, de soundtrack voor bij het boek “De Nacht geeft kracht – adviezen voor een deugddoende nachtrust” van Chris Lenaerts.

Hij is nog te horen en te zien op tientallen andere radio-, televisie- en CD-opnamen en maakte concertreizen doorheen Europa, Zuid-Amerika  Japan, Taiwan en De Filipijnen.

Top