compositie-piano-zang Susan Clynes

Susan Clynes componeerde ‘Viriditas’ voor Artis Dulcedo en vertolkte met ons haar werk in december 2013.

Susan Clynes werd geboren met een Bechstein Piano aan haar zijde. Ze maakte haar eerste liedje op de leeftijd van 5 jaar over een moeder wolvin die treurig is. Het was in do-mineur.

Sindsdien leerde ze zich ook in andere toonaarden uitdrukken en nam haar eerste Studio-Album op als 17-jarige, getiteld ‘Sugar For A Dream’. Na een paar omzwervingen in de wereld van het theater en jazz piano, studeerde Clynes af in 2012 als componiste aan het Gentse Conservatorium bij favoriete mentor Frank Nuyts. Haar altvioolconcerto ‘Marine Blossoms’ werd uitgevoerd in de Bijloke door het Emanon Ensemble o.l.v. Raf De Keninck op het hedendaags muziekfestival ‘En Avant Mars/Voorwaarts Maart’ in maart 2013. In februari 2014 wordt ze verwelkomd door het New Yorkse Label ‘MoonJune Records’  die haar eerste Live CD & DVD uit zullen brengen. Haar vele en uiteenlopende bezigheden kunnen steeds gevolgd worden op www.susanclynes.tk en natuurlijk ook zoals iedere moderne componist via Facebook.
overigens is ze akkoord met Björks mening dat muziek niet gaat over stijl maar over oprechtheid. En dat iedere noot betekenis heeft. Punt.

Susan Clynes componeerde ‘Viriditas’ voor Artis Dulcedo en vertolkte met ons haar werk in december 2013.

Top