Tcha Limberger trio

Artis Dulcedo brengt het ‘Triple Fall Concerto’ met het Tcha Limberger Trio in het najaar van 2015.

 

Over Tcha Limberger (viool/zang)

Tcha Limberger is de kleinzoon van de legendarische Piotto Limberger en zoon van Vivi Limberger. Bijzonder getalenteerd en veelzijdig concerteerde hij reeds met de grootste musici uit uiteenlopende genres. Hij werkte met Fabrizio Cassol, Alain Platel en Aka Moon maar ook Dick Vander Harst, Fapy Lafertin en Koen De Cauter en ook Jordi Savall. Hij wordt geregeld uitgenodigd om met Jordi Savalls wereldbefaamde ensemble Hespèrion XXI deel te nemen aan vertolkingen van Balkan-, zigeuner-, mediterrane en Sefardische muziek. Door de mythische verhalen over zijn grootvader en door opnames van Toki Horvath, ging hij in Boedapest zijn viooltechniek bijschaven en inzicht verwerven in de Hongaarse stadsmuziek. Daar ontmoette hij het derde lid van het trio, de Hongaarse contrabassist Vilmos Csikos.

Over Csikós Vilmos (contrabas)

De Hongaarse contrabassist en multiinstrumentalist Vilmos Csikos werd geboren met muziek in zijn bloed. Hij speelt met vele groten, gaande van Robby Lakatos over Fabrizzio Cassol en Jordi Savall en is thuis als tussenschakel in veel genres, gaande van volksmuziek over jazz en klassiek naar hedendaags of pop. Hij leerde Tcha Limberger kennen in Budapest in de kringen van Bela Horvath en is vooral bekend door zijn groep Krupnik.

Over Benjamin Clement (gitaar)

Benjamin Clement is een Brusselse autodidact. hij ontmoet er talloze muzikanten met verschillende horizonten, zoals Nicolas Hauzeur met wie hij de groep Zongora opricht, dat zich specialiseerd in de zigeunermuziek van de Balkan. Met de saxofonist Toine Thys vormt hij ‘Rakham’, geen hydride jazzformatie dat zich oriënteert tussen pop, rock en hedendaagse jazz. Samen met Tcha Limberger werkt hij inmiddels aan de creatie van ‘Patchagonia’, een hedendaags dansspektakel van ‘Ballets contemporains de la Belgique’ dat vele landen aandoet. Zijn vele reizen naar Hongarije, Slovakije, Roemenië, Bulgarije en Griekenland en de vele ontmoetingen daar met muzikanten, laten hem toe zijn kennis van de lokale muziek te verdiepen.

Top