viool An-Sofie Perneel

viool An-Sofie Perneel

An-Sofie begon op 4-jarige leeftijd met vioollessen volgens de Suzukimethode bij Koen Rens aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout. Ze volgde ook kamermuzieklessen bij Marleen Ydiers aan de Kunstacademie te Wetteren.
Momenteel zit ze in haar tweede bachelor viool en studeert ze aan LUCA School Of Arts, Campus Lemmens/Leuven bij Prof. Maximilian Lohse. Samen met drie medestudenten vormt ze een strijkkwartet waarmee ze kamermuzieklessen volgt bij Prof. Elisa Kawaguti.

Afgelopen jaar werd An-Sofie geselecteerd voor de functie van concertmeester bij Youth Orchestra Flanders (YOF) en Symfonieorkest Vlaanderen Young (SOV Young).
In 2019 kreeg ze de kans om deel uit te maken van het eerste project van Concertgebouworkest YOUNG (RCO YOUNG), onder leiding van dirigent Pablo Heras – Casado.

Als soliste trad ze op met Spumanti Kamerorkest en het Orfeo Kamerorkest.

An-Sofie nam de voorbije jaren deel aan workshops in heel Europa waar ze masterclasses volgde bij onder meer Erik Schumann, Brian Lewis, Nicolas Dupont, Alexsey Semenenko, Haruo Goto, Mikhaïl Bezverkhny, Felicity Lipman, Lukazs Blaszczyk, Lisa Jacobs, Anna Podhaijska, Yoko Hoshino en Christophe Bossuat.

Naast haar passie voor muziek, houdt ze ook van dansen (Modern Jazz), lezen en schilderen (aquarel).

Top