zang Alberto Martínez

zang Alberto Martínez

De Spaanse bariton Alberto Martínez studeerde fluit en zang aan het conservatorium van Salamanca. Hij ontving een Master in opera aan het conservatorium van Valencia en voltooide zijn studies aan de Internationale Opera Academie in Gent, waar hij twee jaar studeerde als postgraduaat. Hij kreeg les van onder andere David Menéndez, Dietrich Henschel, Deborah Polaski, Ofelia Sala en Javier San Miguel.
Hij speelde de rollen van Guglielmo in Così fan tutte (Mozart), Nardo in La finta giardiniera (Mozart), L´horloge en Le chat in L´enfant et les sortilèges (Ravel), Schaunard in La Bohème (Puccini), Le Dancaïre in Carmen (Bizet), The Drunken Poet en The winter in The Fairy Queen (Purcell), Uberto in La serva padrona (Pergolesi), Brundibar in Brundibar (Kràsa), Brabantische Edle in Lohengrin (Wagner), Golaud in Petit Pelléas (gebaseerd op Pelléas et Mélisande van Debussy) en Beck in A Matter of Triumph and Void (gebaseerd op Triumph of Spirit over Matter and Void van Henderickx). Hij speelde ook zarzuela-rollen zoals Ricardo Martín in El Barbero de Sevilla (Giménez en Nieto), Lamparilla in El barberillo de Lavapiés (Barbieri) en Joaquín in La del Manojo de Rosas (Sorozabal).
Hij zong verschillende oratorische meesterwerken waaronder de Messiah (Händel), Requiem (Fauré), Requiem (Mozart), Lazarus (Schubert) en verschillende cantates van J.S Bach binnen het project Bach Studium (olv Alfonso Sebastián). Hij werkte met dirigenten Korneel Bernolet (Apotheosis), Philip Raté (Spectra ensemble), Alejo Pérez (Opera Vlaanderen), Otto Tausk (Belgisch Nationaal Orkest) Eduardo López Banzo (Al ayre español), Javier Castro (Ars Nova) en Jordi Francés en regisseurs David Alden, Darren Ross, Jorinde Keesmat, Gema Beltran, Lucija Brnic, Wolfgang Gruber en Guy Joosten. Alberto trad op in het Teatro Liceo in Salamanca, het Auditorio Nacional de Música in Madrid, Palau de la Música en Palau de les Arts in Valencia, Miry Concertzaal, Minardschowburg en Muziekcentrum De Bijloke in Gent, BOZAR en Téâtre royal des galeries in Brussel en het Kunsthuis Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent.

www.alberto-martinez.com

Top