zang Els Mondelaers

De Belgische mezzo Els Mondelaers behaalde aan het Gentse Conservatorium met grote onderscheiding de meestergraad Klassieke Zang en de specialisatie soliste in de Hedendaagse Muziek.

Ze stond op de planken in binnen- en buitenland met verscheidene ensembles en muziektheatergezelschappen waaronder Silbersee, Transparant, LOD, Muziektheater Hollands Diep, Theaterproductiehuis Zeelandia, doelenEnsemble, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Vlaams Symfonisch Orkest e.a. In september 2009 werd ze uitgenodigd door de Lucerne Festival Academy om Sinfonia van Luciano Berio o.l.v. Pierre Boulez te vertolken.

Verleden seizoen werkte ze mee aan de productie van muziektheater Transparant ‘De koningin zonder land’ in een regie van Wouter Van Looy met muziek van Wim Henderickx. De pers noemde het gemak waarmee ze schakelde van een klassieke zangtechniek naar de ruwheid van een Afrikaanse bezwering verbazingwekkend. Op het Zeeland Nazomer Festival was te zien in ‘De schrijver, zijn vrouw en haar minnares’ in een regie van Vincent van den Elshout en met muziek van Douwe Eisinga, waar ze voor het eerst ook als actrice op de planken stond naast Stefaan Degand en Simone Milsdochter. Door de pers werd ze omschreven als een prima actrice die ook nog eens mooi kan zingen.

Dit seizoen werkt ze mee aan In Nomine Lucis, een productie met muziek van Scelsi van Tempo Reale, deSingel en het Spectra Ensemble waarmee ze nog zal optreden in Italië en Argentinië. Real, So Real waar ze Three Voices van M. Feldman uitvoert samen met danseres Marie De Corte in een choreografie van Marc Vanrunxt. Met Silbersee en Calefax werkt ze mee aan de nieuwe muziektheaterproductie Dijkdrift die op 25 mei in première gaat op het Karavaan Festival te Alkmaar. Field Recordings van Per Ignem zal te zien zijn op de Rotterdamse Operadagen. Op diezelfde Rotterdamse Operadagen zal ze tijdens de Nacht van de Geheimen met de componiste Dyane Donck NYX brengen, een project waarvoor Donck&Mondelaers aan eigen songs sleutelen. Vanaf 2017 is Els Mondelaers zanger in residentie bij het Antwerpse Muziektheatergezelschap Transparant.

 

Op haar concert op 24 april 2016 in de Brugse Stadsschouwburg begeleidt Artis Dulcedo Els Mondelaers in 3 liederen van Mahler.

Top