zang Laura Fernández

zang Laura Fernández

Laura Fernández werd geboren in Madrid in 1993. Op 3-jarige leeftijd kwam ze voor het eerst in aanraking met de viool, 5 jaar later zette ze haar muzikale studie voort aan het Centro Integrado de Música “Padre Antonio Soler” in San Lorenzo del Escorial, Madrid.

Sinds 2015 studeert ze voor een bachelor zang aan de Escuela Superior de Canto de Madrid, daarnaast heeft ze ook een bachelor in Fine Arts aan de Universidad Complutense de Madrid. Ze is voormalig lid van Spaanse vocale groepen die gespecialiseerd zijn in oude muziek, zoals Egeria, Zenobia Scholars en Ars Combinatoria en heeft ook ervaring in enkele van de meest gerenommeerde jeugdkoren van Madrid zoals JORCAM, ORCAM, Coro de Jóvenes de Madrid, evenals WYC (World Youth Choir).

Als soliste heeft ze ondermeer Juditha Triumphans en het Gloria van Vivaldi, het Requiem van Faure en het Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd. In de opera heeft ze rollen vertolkt zoals Ernesto in Hadyn’s Il mondo della luna, First Witch in Purcell’s Dido en Aeneas en Ramiro in La Finta Giardiniera van Mozart.

Top