zang Marion Bauwens

zang Marion Bauwens

Marion Bauwens, jonge sopraan uit Gent, begon haar muzikale opleiding op 5-jarige leeftijd bij VEM vzw, Gent. Na enkele jaren viool te studeren bij Inge Aelvoet, maakte Marion ook kennis met de zang. Dit werd meteen een echte passie. Ze begon haar stemvorming bij Jolien de Gendt en Annelies Buyssens. In 2009 zette ze haar eerste stappen op het podium van De Munt als lid van het kinderkoor van De Munt (onder leiding van Dennis Meunier), waarbij ze deelnam aan vele producties. (La Bohème, Brussels Requiem, …) Ze evolueerde vervolgens naar La Choraline, het jeugdkoor van De Munt (onder leiding van Benoît Giaux), waarin ze bleef tot haar 18e. Ook hier nam ze deel aan meerdere producties. (Krol Roger, Oedipe, Strange Fruit, A Midsummer night’s dream, Sindbad, … ) Ze nam tevens deel aan 2 grote festivals, met name Europa Cantat en le Festival d’Aix-en-Provence. Als koorlid van La Choraline kreeg Marion toegang tot haar eerste solo’s in “Les trois petites liturgies de la présence divine” van Messiaen en “Medulla” geïnspireerd door Björk.

Dankzij deze jaren in de opera, besliste Marion om klassieke zang te gaan studeren bij Benoît Giaux en Elise Gäbele aan het IMEP in Namen. Na haar bachelor behaald te hebben met grote onderscheiding in 2018, vervolgt ze haar studies met een master. Tevens verfijnt ze haar zangtechniek bij Helene Bernardy, zangcoach gelinkt aan het conservatorium van Luxemburg.
Marion werd eveneens geselecteerd voor de prestigieuze MMAcademy, waarmee ze reeds deelnam aan Foxie (solodebuut), La Gioconda en vele andere producties.

Top