Gastdirigent voorjaar 2016

Kevin Hendrickx

gastdirigent Kevin Hendrickx

 

Kevin Hendrickx studeerde in 2008 af voor piano aan de SAMWD Lier als leerling van Christine Baeten. Hierna vatte hij de studies koordirectie bij Geert Hendrix aan, studeerde muziektheorie bij Christian Van Looy en cello bij Hilde Vertommen aan dezelfde academie.  Hij beëindigde zijn studies koordirectie in 2013 met het koor Helicon dat in superieure afdeling zingt.

Momenteel studeert hij orkestdirectie bij Bart Piqueur, zang bij Anna Pardon en orgel bij Paul De Maeyer. Hij schoolt zich naast zijn studies ook bij via verscheidene masterclasses (o.a. Maierhofer, Bollaert) en volgt privéles bij Edmond Saveniers. In 2013 nam hij deel aan de 4e internationale masterclass orkestdirectie o.l.v. Prof. Ilona Mesko in Boedapest, waar hij samenwerkte met het Budapest Symphony Orchestra MAV en ondermeer Stravinsky’s Sacre du printemps dirigeerde.

Naast de dirigeeropdrachten verbonden aan zijn studies directie werkte hij als gastdirigent samen met diverse orkesten en koren waaronder het Leuvense Arenbergorkest, Brugs Symfonisch Orkest Artis Dulcedo, Sunshine Philharmonic Orchestra Wuhan, Gents Universitair Symfonisch Orkest, Gents Universitair Koor, Wuhan Polytechnic University Choir e.a. Hij werkte ook als assistent/repetitor bij vele van deze ensembles alsook bij de Chorale de la CIUP Parijs en het Kamerkoor Helicon. Niet alleen brachten deze concerten hem doorheen Europa en China maar gaven hem de kans om samen te werken met vele jonge en inspirerende solisten.

Nadat hij jammer genoeg zijn samenwerking met het kamerkoor Helicante na 1 seizoen heeft moeten stopzetten, concentreert hij zich sindsdien overwegend op orkestdirectie. Aangemoedigd door goede ervaringen als gastdirigent startte hij in 2015 zijn eigen ensemble Continuo (www.continuo-ugent.be).

Naast zijn muzikale bezigheden werkt Kevin momenteel aan de universiteit Gent voor het behalen van zijn doctoraat in de wetenschappen.

 

Kevin leidde Artis Dulcedo naar haar voorjaarsconcerten 2015.

Hij staat opnieuw voor het orkest voor haar concerten op zaterdag 23 april en zondag 24 april 2016.

Top